Ølbrygging

Øl # 3 på Grainfather

Jeg liker belgiske øl. Et saison i belgisk stil fra Kinn er da innafor. Begynte nå å komme i en bedre rutine med forberedelser og planlegge litt mer i forkant så en f.eks hadde skyllevannet klart og med RIKTIG temperatur når påminnelse fra Grainfather kom.

Mesking, skylling, koking og nedkjøling gikk veldig bra. Ble såpass overmodig at jeg selvsagt glemte å sterilisere bøttelokket, men det var godt rengjort og lufttørket tidligere, så det var liten sjanse for noe sabotasje fra uønskede bakterier. Etter modning på flaske ble det godkjent+ og etterhvert er lageret blitt tomt utover sommeren.

Den ble dessverre litt høy på gravity, så mindre alkohol og mer søtsmak. Likevel friskt belgisk preg og i skrivende stund er lageret snart tomt.

Categories: Ølbrygging

Leave a Reply